Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Свърши ли кошмарът в автоморгата на Динко от Ямбол

Свърши ли кошмарът в автоморгата на Динко от Ямбол

Няма завишени стойности на вредни газове във въздуха над Ямбол и близките села след големия пожар, който избухна в автморгата на ловеца на бежанци Динко Вълев, съобщава БНТ. 

Огънят е потушен. Изясняват се причините за пожара и нанесените щети. Един пожарникар е получил леко нараняване по време на гасенето на огъня.

Регионалната лаборатория на Изпълнителна агенция по околна среда извършва от снощи 24 часови замрвания за вредни газове във въздуха.

Не са установени завишени стойности на въглероден диоксид. Единствено леко замърсяване с прахови частити.

Днес в 6 и в 11 часа отново е извършено такова замерване, като отново стойностите са същите, каза Васил Александров, областен управител на област Ямбол.

Стари гуми, пластмасови автомобилни части, остатъчни масла и горива повече от 10 часа горяха край Ямбол. 7 пожарникарски екипа се бореха с огъня. След промяна в посоката на вятъра снощи гъстия дим се разнесе над жилищните райони и близките села.

Направен е оглед на мястото на пожара. Извършват се проверки на фирмата собственик на автоморгата от Инспекцията по труда. Разследване трябва да установи причините за пожара

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x