Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

СГС отряза Митьо Очите, не го пуска на рехабилитация

Софийският градски съд отказа да пусне Димитър Желязков – Митьо Очите от домашен ареста, за да отиде на рехабилитация, съобщи „24 часа”. Съдия Лилия Георгиева отказала да го пусне, защото той представил само бележка, която не била издадена по надлежния ред. В нея дори не било упоменато къде се намира медицинският център, където иска да се лекува.

Митьо Очите е обвинен за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, палежи и разпространение на наркотици. Заедно с него обвиняеми са още 12 души. Освен като тартор на банда Очите е обвиняем и за това още 9 престъпления, извършени от него или по негова поръчка.

Той беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Димитър Желязков престоя зад решетките близо три година, а през 2021 година бе пуснат под домашен арест, а движението му се контролира с електронна гривна.

Според прокуратурата престъпната група на Очите е действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Веднъж вече спецсъдът върна обвинителния акт заради допуснати процесуални нарушения. Прокуратурата внесе акт отново, но междувременно специализираното правосъдие бе закрито и делото бе прехвърлено в Софийския градски съд.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x