Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Седем млади специалисти вече са част от УМБАЛ Бургас

Седем млади специалисти вече са част от УМБАЛ Бургас

Седем млади лекари-специалисти вече са част от екипите на УМБАЛ Бургас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Те успешно защитиха специалностите, по които се обучаваха в отделенията на бургаската болница и ще продължат да работят в нея. 

Един от лекарите защитава втора специалност – неонатология. Това е д-р Ирина Апостолова, която вече има специалност „детски болести“. В Отделението по неонатология приключи своето обучение и д-р Таня Трифонова-Делчева, която вече е специалист-неонатолог. Така отделението, което се грижи за недоносените и рисковите новородени в УМБАЛ Бургас вече има петима специалисти-неонатолози и трима специалисти по педиатрия – най-много от всички болници в региона, които разполагат с родилни отделения. Тук продължават своята специализация по неонатология още трима лекари.

Специалност „ортопедия и травматология“ успешно защити и д-р Даниел Желев, лекар в Клиниката по ортопедия и травматология, с множество участия по научни форуми у нас и в чужбина. Другите нови специалисти са д-р Христина Борисова-Жечева – нефрология, д-р Иван Бошев – нервни болести, д-р Светлин Харалампиев – анестезиология и реанимация и д-р Анета Георгиева – акушер-гинеколог. 

Всяка година в УМБАЛ Бургас успешно защитават специалност между 15 и 20 млади лекари. Повечето от тях остават да работят в отделенията на болницата, чийто лекарски състав е вече значително подмладен. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x