Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > „Седморката на Блейк“: Седем тариката спипани пияни зад волана в Бургаска област

„Седморката на Блейк“: Седем тариката спипани пияни зад волана в Бургаска област

В рамките на три дни в Бургаска област са задържани шестима шофьори за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Първи случай – 21 юни, КПП „Узунджа“

На 21 юни около 11:15 часа в района на КПП „Узунджа“ край Приморско, полицейски служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил „Волво S 40“ с временен регистрационен номер, управляван от 53-годишен мъж от Бургас. Водачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,24 промила. Той е задържан за 24 часа, а автомобилът му е иззет. Работата по случая продължава.

Втори случай – 22 юни, с. Лозенец

На 22 юни около 00:55 часа в с. Лозенец, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил „Хонда Легенд“ с варненска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от Варна. Водачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,57 промила и отказал да даде кръв за химичен анализ. Той е задържан за 24 часа, а автомобилът му е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Трети случай – 22 юни, к-с „Изгрев“, Бургас

Същия ден около 19:25 часа зад блок 20 в бургаския комплекс „Изгрев“, служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Дачия Логан“ с бургаска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от Бургас. Водачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,88 промила. Той е задържан, а автомобилът – иззет. По случая е образувано бързо производство.

Четвърти случай – 22 юни, Слънчев бряг

На 22 юни около 22:35 часа до бензиностанция „Дамянов“ в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър спрели за полицейска проверка лек автомобил „Форд Фокус“ с бургаска регистрация, управляван от 60-годишен мъж от Варна. Водачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта от 2,39 промила. Той е задържан, а автомобилът – иззет. По случая е образувано бързо производство.

Пети случай – 23 юни, с. Планиница

На 23 юни около 00:55 часа в село Планиница, община Руен, служители от Районно управление – Руен спрели за проверка лек автомобил „Фиат Улайс“ с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от същото село. Водачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,21 промила. Той е задържан, а автомобилът – иззет. По случая е образувано бързо производство.

Шести случай – 23 юни, с. Дъскотна

Същия ден около 02:30 часа в близост до село Дъскотна, служители от Районно управление – Руен получили съобщение за самостоятелна катастрофа с лек автомобил „Фолксваген Туарег“ с бургаска регистрация, управляван от 39-годишен мъж от село Каравельово. Водачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,97 промила. Той е задържан за 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Седми случай – 23 юни, с. Порой

На 23 юни около 18:00 часа в село Порой, община Поморие, служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка мотопед „Пежо 50“ с бургаска регистрация, управляван от 64-годишен мъж от село Порой. Водачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,27 промила. Той е задържан за 24 часа, а мотопедът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Полицията продължава с проверките за шофиране под въздействие на алкохол и наркотични вещества, като призовава гражданите да бъдат отговорни и да не сядат зад волана пияни и надрусани.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x