Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Селска чешма край Берковица навъртя 700 лева сметка

Селска чешма край Берковица навъртя 700 лева сметка

Селска чешма и селска тоалетна „навъртяха“ 700 лева сметка за вода за два месеца. За малкия бюджет на берковското кметство Бързия сумата е баснословна, но парадоксалното е, че чешмата няма водомер. А голямата сметка не се дължи на повишение на цената на водата – тя е една от най-ниските в страната, предава bTV.

Проблемът, освен високата сметка, е, че водата от чешмата не винаги е бистра и чиста. Според получената сметка са използвани 700 кубически метра, а точно толкова е водоемът на Бързия. Досега сметката за вода е била в рамките на 50 лева, казва кметът на селото Атанас Алексов.

„Ние не искаме да не плащаме, но да плащаме това, което сме консумирали, и да бъдат човешки сметките, а за тази чешмичка и за една тоалетна да плащаме толкова много пари е невъзможно за нашето кметство, което е с 40 и няколко хиляди лева годишен бюджет. Това е сума, която е невъзможна за моето село“, казва Алексиев.

Чешмата няма водомер, но кметът не знае на каква база се изчислява разхода ѝ на вода. Вие казахте, че тук няма водомер на тази чешма според вас изчислена, но количеството, което е изтекло точно това е моя проблем. Затова не исках да платя сметката, която ми изпрати. Вие като защото не знам на каква основат.

„Бившата шефка на ВиК е написала някаква заповед началото на годината и въз основа на тази заповед на някакви техни бази идва тази сметка, която е необоснована“, каза Алексов. Местните жители казват, че не ползват вода от водоснабдителната мрежа, защото има примеси с пясък и мирише, а заради нея се повреждат пералните им. 

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x