Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Първо в „Днес България“: Бургазлията Стоян Копривленски излиза срещу легендата Буакау Банчамек в K-1 World MAX 2024

Първо в „Днес България“: Бургазлията Стоян Копривленски излиза срещу легендата Буакау Банчамек в K-1 World MAX 2024

Сензационна новина дойде от организаторите на турнира K-1 World MAX 2024. Току-що стана ясно, че бургазлията Стоян Копривленски ще се бие с муай тай легендата Буакау Банчамек.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Новината беше потвърдена и на официалната страница на K-1 World MAX 2024.  

Двубоят е насрочен за 7 юли 2024 година и ще бъде в категория до 70 кг. Срещата ще се играе в Токио. Мачът идва 20 години, след като Буакау спечели първата си титла в K-1 World MAX.

Първоначално, Баукау трябваше да играе срещу Quyang Feng (Китай), за който обаче се оказа, че е възпрепятстван. Така, за съперник на муай тай легендата беше определен Копривленски.

Кариерата на Буакау Банчамек в муайтай и кикбокса се простира в повече от две десетилетия и включва 243 победи. Буакау определено не обича да губи. Последната му загуба е чак преди 6 години. Оттогава насам има 10 победи и макар на 42 години, продължава да се бие активно.

Буакау е двукратен шампион на стадион Омной, двукратен шампион на K1 World MAX и шампион на легендарния стадион Лумпини, като към това добавяме и двукратен шампион на турнира Thai Fight, шампион на Kunlun и Shoot Boxing S-Cup.

Популярността му е световна – във фейсбук има 4.6 милиона последователя и 1 милион в инстаграм.

Стоян Копривленски е много добре познато име сред феновете на бойните спортове у нас, както и на читателите на „Днес България“. Звездата му изгря и на сцената на Glory Kickboxing. Статистиката му на професионалната сцена е 19 победи и 7 загуби, но вярваме, че Стоян има шансове да се справи с муайтай легендата.

Очаквайте подробности!

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x