Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Сигнал до ОИК Бургас: В изборните секции масово дават само бюлетина за кмет

Сигнал до ОИК Бургас: В изборните секции масово дават само бюлетина за кмет

Четири сигнала до Общинската избирателна комисия в Бургас подадоха от местната коалиция „Граждани за общината“.

„Масово в училищата на територията на Община Бургас членовете на секциите предлагат на гласоподавателите да гласуват само за кмет, като казват, че няма смисъл да им дават бюлетина за общински съветници“, се посочва в една от жалбите.

Подобни сигнали има от секции в ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Братя Миладинови“. За това от местната коалиция „Граждани за общината“ отправят искане към ОИК Бургас да пусне указания на всички председатели на секционни комисии да предоставят на гражданите бюлетини и за кмет, и за общински съветници.

В СИК 135, която се намира в СУ „Константин Петканов“ пък бургазлия е искал да гласува само за общински съветници. От изборната секция са го агитирали да гласува и за кмет.

От местна коалиция „Граждани за общината“ сезират ОИК Бургас и за пряка агитация в изборния ден. В автомобилите на една от таксиметровите компании днес на таблетите върви политическа реклама и агитация за конкретна политическа сила.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена––>> https://e.vg/mono

1
0
Would love your thoughts, please comment.x