Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Симеоновград пропищя от купони под открито небе, които оставят след себе си купища боклуци и отпадъци, хората искат камери

Симеоновград пропищя от купони под открито небе, които оставят след себе си купища боклуци и отпадъци, хората искат камери

В Симеоновград, че са купонджии е ясно, като бял ден. Хората в града се познават в голямата си част, събират се на купони и често си правят запои на открито, особено младежите.

Стагнацията принуждава голяма част от хората да избягват скъпотията в заведенията и да се насочат към частните партита на закрито и открито, които им идват в пъти по-евтино.

Съберат се няколко души, направят „кооперация“ на парите и закупуват за ядене и пиене от близкия супермаркет.

Дотук добре, но след купона става зле. Нямаме в предвид само махмурлука, но и почистващия, на който се е паднал“късмета“ да изрине купища пластмасови чаши, стъклени бутилки, фасове, тарелки и всякакви други отпадъци, „грижливо захвърлени“ от купонясвалите на мястото, което са си избрали за „седянката“.

Или както е казала интерпретираната от Днес България народна поговорка:

„Юнак вино пие, бунак боклуците му чисти“.

За поредната обществена кочина сигнализира симеоновградчанката Таня Петрова.

Жената е отвратена от свинщината, която са оставили след себе си поредната групичка запила под открито небе.

„Някои празнуват, други както винаги-чистят“, лаконична е дамата.

Разбираме и от други граждани на Симеоновград, че това е обичайна практика, след поредния запой, друг да рине отпадъците на нечия весела компания.

‘Целият град е така, а вие за едно кьоше вдигате врява“, обяснява иронично местния гражданин Алберт Панчев.

„Като глобят един- двама, ще се научат да си чистят и да пазят чисто! Но, като гледам на никого не му пука за мръсотията’, категорична е Галина Димитрова.

От Днес България разбираме, че в града липсва видео наблюдение. Много хора настояват да се поставят камери за да се спре това безобразно замърсяване на обществените места.

Добре е кметът и общинската администрация да се замислят сериозно върху въпроса, защото никой не иска да ходи по улиците заобиколен от мръсотия и да подритва опразнени от нечие зажадняло за огнена вода чаши и бутилки.

„Ако има сложени камери из града ни, и се засичат тези нещастници, и им се наложат едни хубави глобички, другия път ще си помислят дали да го направят, но това няма как да стане в нашия град“, отбелязва Ана Тенева.

Има голяма логика в думите на Ани, но интересно, защо кметът и администрацията не са го направили досега. Оправданието, че липсва бюджет не е актуално. Все пак живеем в 21 век, а видео наблюдението отдавна е факт в повечето градове на страната, където подобни гледки са намалели драстично.

Така и общината ще намали безобразията, и нарушителите ще имат едно наум, какво ги очаква при подобни безобразни свинщини. Ще се улесни работата на служителите от общински ред, както и на полицията в региона.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x