Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Синдикалните лидери се срещнаха с президентът Румен Радев

Представители на синдикални организации се срещнаха с президентът Румен Радев. Те поискаха от него няколко конкретни неща за решаването на проблемите на българските граждани.

Исканията на синдикатите са общо 14 на брой. КНСБ и КТ “Подкрепа” настояват за увеличение, което да компенсира инфлацията. Бюджетът за 2023 г. да бъде приет в най-скоро време. Искат и ръст на МРЗ от 710 лв. на 850 от 1 януари 2023 г.

Синдикатите настояват да има нов Бюджет за 2023 г., а не удължаване на настоящия. Без Бюджет 2023 няма как да намерим решения за балансиране на отделни разходни пера. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров при срещата на синдиката с президента Румен Радев.

Конституционно сте поставен в най-„горещата позиция“. Идваме да поискаме от Вас няколко конкретни неща. Споделяме и Вашата молба България да има редовен кабинет, и като че ли това става все по-трудно и невъзможно.

От своя страна държавният глава поздрави синдикатите за това, че търсят “диалог с всички институции”. “Тук съм, за да ви изслушам какво предлагате. Едно е само тревогата, но друго е какво реално предлагате. Как наистина да бъдат подпомогнати хората”, каза президентът.

Синдикатите призоваха – доходите да догонят новите ценови равнища от инфлацията.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x