Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Синя зона приета от управляващите в Созопол е на път да провали сезона в града (Снимки)

Синя зона приета от управляващите в Созопол е на път да провали сезона в града (Снимки)

Заради недалновидност или по други причини, но виждаме отлив на туристи от Созопол и Каваци.

Синята зона която бе добавена към сметката на туристите от кмета на Созопол Тихомир Янакив е за да се съберат средства за закрепване на бюджета, но това не се случи. Решението доведе единствено до сегашното положение, да няма туристи, нито еднодневни, а да не говорим за спада на заетите стаи по хотелите.

В бюджета където се очакваше от кмета Янакиев да постъпят солидни средства от краткия туристически сезон на Созопол са почти нулеви, което прави това решение трагично и убийствено за предприемачите и хотелиерите от града. С това решение никой не спечели, а големите губещи са хората от града, които разчитат на добър сезон за да се подготвят за тежката зима която ни очаква.

Допълнителното отежняване на почивката по родното ни черноморие остави плажовете и заведенията празни.

Очакванията на бизнеса са да има адекватни мерки за да се спаси оставащата част на сезона така, че да няма фалирали предприемачи и да се предразположат туристите да се завърнат отново в Созопол.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
12 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Това изобщо не е вярно! Навсякъде по плажовете и заведенията гъмжи от народ. Градът е пълен с коли. В журналистиката се изисква повече обективност и писмена грамотност!

Last edited 6 months ago by Anonymous
Anonymous

Видимо на плажа тази година хората са по-малко. В сравнение с миналата година на 01.08. беше невъзможно да си намериш квартира и място за спане, а тази година колкото искаш. Може много да се говори за отворените граници след КОВИД, че богатите туристи които идваха в Созопол сега са в чужбина, че има криза, че е скъпо идването в предвид горивата, но българина цял живот прави едно и също – цяла година събира пари за да дойде лятото на море. В момента обаче в който чуе, че някъде е безплатно и … манталитет, няма как да го накараш да дойде в Созопол, при условие, че на друго място паркира свободно и безплатно. Виждането на местните и коментарите им са, че новата наредба с паркирането е изгонила туристите и има голям резон в това. Ако постоянно се въвеждат някакви „рестрикции“ за курортиста в един момент му писва и казва „Баста!“ и се ориентира към друг курорт с по-далновидна политика. Колкото и да ни се иска на всички, трудно ще го задържим в Созопол само с богатата културна програма.

Anonymous

15 лв

Anonymous

Не е в Созопол

Anonymous

Аз избягвам Созопол заради паркирането. Трудно и платено е. Има толкова хубави и безплатни места, че не е трудно да се открият! 🙂

Anonymous

В 20 часа с детето седнахме на един шезлонг да погледаме морето. Дойде младо момче и най-грубо ни изгони. Изнесохме се и седнахме на пясъка след последния шезлонг. Няма да се учудя, ако утре ни изгонят всички от самия бряг, където всички си топваме краката в морето. А на това място са най-красивите, най-вълнуващите, най-вдъхновяващи разходки. И представете си-изведнъж бариера. Не го правете. Морето е за всички. Аз ще дойда на морето и октомври и ноември и на Коледа и ще съм пак щастлива, а младия грубиян, такъв ще си остане.

Last edited 5 months ago by Anonymous
Anonymous

Тишо махай зоната бе комуняго

Anonymous

Как да не е вярно бе пъпеш? Снимките са от вчера в 11:00 часа аз ги пратих на журналята

Anonymous

На Българина ще кажа,в Созопол има таз година Ред ,ако има виновни ,то това са ПП от Канада- рязката смяна на външната политика,ковид доведе до промени и инфлация.Созопол винаги ще е пълен ,каквото и да пишете.

Anonymous

който обича природата и морето няма да се откаже заради някаква такса.

къде са обаче природата и морето в Созопол?

барът на нинджата в морската и рок бара на плажа са единствените хубави места, другото е бетон, кич, бариери, огради и смрад на кенеф.

Anonymous

Заради такива жълти журналисти като вас. Журналистиката има лошо име.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x