Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > „Скандалният“ мач между България и Унгария ще се играе на стадион „Васил Левски“, но без публика

„Скандалният“ мач между България и Унгария ще се играе на стадион „Васил Левски“, но без публика

Унгарската футболна федерация обяви, че европейската квалификация срещу България ще се състои на стадион „Васил Левски” в четвъртък от 19:00 часа, пише Gong.bg.

От Унгарската централа обявиха на официалния си сайт, че тази сутрин са получили съобщение от УЕФА, с което са информирани, че срещата ще се играе в българската столица при закрити врата.

От БФС също излязоха с позиция:

„След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата. Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона. Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, се казва в позицията на БФС.

Първоначално по програма европейската квалификация между двата отбора беше насрочена за четвъртък на Националния стадион в София, но впоследствие двубоят беше преместен на стадион „Христо Ботев” в Пловдив с обяснението, че мачът е рисков и може да има безредици. В Пловдив отказаха да домакинстват, тъй като се извършват ремонтни дейности. Появи се вариант за стадиона в Кърджали, който обаче не отговаря на изискванията на УЕФА и така срещата се очаква да се завърне на първоначално планираното място в София.

„Тази сутрин УЕФА информира Унгарската футболна асоциация, че по желание на Българския футболен съюз, европейската квалификация в четвъртък ще се играе при закрити врата в София. Мачът започва в 18 часа унгарско време”, се казва в официалното съобщение от Унгарската федерация, цитирано от Gong.bg.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x