Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Скандалният общински съветник Благовест Георгиев оттегля оставката си

Скандалният общински съветник Благовест Георгиев оттегля оставката си

Днес Благовест Георгиев направи изявление пред медиите.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с положението си“, заяви Георгиев.

Припомняме, че в началото на април тази година от МВР съобщиха за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието на кръстовището на улиците .Служителите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Реакцията тогава от ПП- ДБ беше да изключат Георгиев от всички комисии и групи, за да се разграничат от него.  Кметът Васил Терзиев също поиска оставката на Георгиев с аргумента, че правилата и законите трябва да важат еднакво за всички.

Днес Георгиев публично се извини за случилото се и каза, че дълбоко съжалява за всички неудобства, които е причинил. Бях заклеймен от съда на общественото мнение, базирано на информация, неотговаряща на истината, спекулации и преувеличения, каза той. Според него 20 минути след случилото се, докато е още в шок, „една тежка ситуация беше превърната в медийна сензация“. „Да бъда изключен от партията, която представлявах в рамките на 12 часа, без дори да бъда потърсен, за да се чуят фактите, а не жълтите новини“, каза той. „Всичко, което съм постигнал, да се срине, без да мога да намеря разбиране. Не пожелавам това никому“, добави общинският съветник. За първи път в живота си е отказал проба за алкохол, „тъй като много пъти стана ясно, че инцидентът се превръща в мокра поръчка срещу мен“. Георгиев смята, че „не е достатъчно обигран за подобни удари под кръста“. Той определи случилото се като личен проблем, злощастен инцидент, при който няма пострадали хора, а се е превърнал в кампания, отвличаща по най-елементарен начин обществото от важните проблеми.

На зададен въпрос защо не е дал кръвна проба, общинският съветник се оправда със съвет от адвокат, който му е казал да не го прави и днес го отчита като грешка. По думите му ситуацията е била напрегната, той е бил в шок и не е можел да вземе правилното решение. Георгиев продължава да отрича да е шофирал под въздействието на алкохол.

По време на срещата се намеси общинският съветник от Симеон Ставрев от групата на „Демократична България-Продължаваме Промяната „(„Спаси София“), който каза, че във вечерта на инцидента заедно с Благовест Георгиев и други техни колеги са били на събиране при кмета на район „Оборище“, на което лично Ставрев е видял, че колегата му Георгиев е бил пиян. Ставрев обаче си е тръгнал по-рано и не е предполагал, че той ще си позволи да шофира в това състояние, разказа той пред медиите.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x