Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Скандал в затворен комплекс на „Арт Строй”- собственици на имоти са принуждавани да плащат по-високи такси за поддръжка /видео и снимки/

Скандал в затворен комплекс на „Арт Строй”- собственици на имоти са принуждавани да плащат по-високи такси за поддръжка /видео и снимки/

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Сериозен скандал се надига в луксозен жилищен комплекс от затворен тип Majestic Sea Village, намиращ се между Бургас и Поморие.  Собственици на имоти са принуждавани да плащат по-висока такса за поддръжка, независимо, че в техните договори цената е различна.

Собствениците са закупили апартаменти в комплекса и са подписали договори, в които е записана такса за поддръжка 4.90 евро/на квадратен метър за имота им. Няколко месеца по-късно строителното дружество прехвърля поддръжката на един от съсобствениците г-н Съби Лъсков, който свиква събрание, подобно на уведомително събеседване, без изготвяне на официални протоколи от срещата. Два месеца след тази среща г-н Лъсков решава да вдигне въпросната такса за поддръжка на комплекса от 4.90 евро на 12 евро на квадрат, което е близо 140% повече. За справка договорите на закупилите жилища са валидни до септември 2024 година.

Аргументите на Съби Лъсков били, че парите нямало да стигнат, но собствениците недоумяват как се прави тази преценка, тъй като комплексът все още не е започнал реалната си поддръжка и до момента няма официални разчети за разходите перо по перо.

С редакцията на „Днес България” се свързаха представители на собствениците на жилища в комплекс Majestic Sea Village, които ни потърсиха за съдействие по изясняване на този казус. Собствениците изказват своето съгласие за евентуално предоговаряне на цените, ако има нужда от това, но до този момент няма такава комуникация. Те прибягват до среща с медии, след като не намират общ език и разбиране от страна на г-н Лъсков, който продължава да изпраща проформа фактури  за такса по 12 евро на квадрат.

„Ние сме готови да преговаряме, да подпишем анекси, евентуално да завишим цената в някакви нормални граници. Естествено това трябва да се случи след предоставяне на пълна информация за всяка една от въпросните разходни точки, обсъждане и в момента, в който ние се съгласим, да направим едни истински протоколи от гласуване, както е по законовия ред. Да си подпишем анексите и да започне една реална поддръжка на нашия комплекс. Не да се чувстваме като рекетирани хора, които нямат право на глас и са поставени в безизходица, натиснати до стената.” Това заяви Добрил Проданов, който е един от собствениците на имоти в комплекса.

Това са малка част от представителите на собствениците на жилища в затворен комплекс Majestic Sea Village в местността Лахана между Бургас и Поморие. Луксозният комплекс е на Арт Строй.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
34 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

klasika v janra.

Anonymous

Xa-xa-xa! „Днес България“, как си позволявате да давате изява на такива низки същества? Нали разбирате, че това е клевета и цялата тежест на закона ще се стовари върху така наречената Ви „медия“? Давате гласност на един подобен индивид с неправилна преценка, закупил си имот, който очевидно не може да си позволи, да Ви използва за своя трибуна? Разбира се, че ще опита всичко, той е от малкото, неспособни да поемат отговорност за собствената си покупка. 
Протокол от събранието, естествено, има и той е подписан с мнозинство от всички собственици в комплекса. Над 80% от собствениците, между които съм и аз, вече сме платили всички планирани такси и кипи изключително недоволство срещу недобросъвестните сред нас, които искат само да се възползват от нашите средства. 
Не мога дори да проявя нужното търпение да изслушам това видео, тъй като сме срещали господина и не ни вдъхва доворие, откакто се опитва да вдига революции само и само да не си плати. Желанието му да заплаща морално остарялата такса, посочена преди 9 години – далеч преди реализацията на комплекса, предвид икономическата конюнктура на страната е просто безумнo.  
Претенциите на господина за поддръжка с парите на останалите, наистина не мога да си ги обясня. Съветвам този индивид, заедно с неговите лакеи – просто продайте тези къщи, ние никога няма да ви приемем за част от общността ни. 

Anonymous

Съби Лъсков има 3-4 с него в схемата на който е обещал да не плащат такса поддръжка! За сметка на това те го защитават безкористно! Като стане дума за ново събрание за смяна на Съби Лъсков тези 3-4ма скачат до небето и почват да нападат и обиждат всички.
Реално платилите в комплекса сме не повече 30 къщи! Аз също съм платил но не съм съгласен с таксата и няма да плащам повече! Бях излъган в таксата ми не влиза никаква поддръжка на зелените части около къщата ми! Съби Лъсков ме излъга !

Anonymous

Призовавам медията ако има някъкви морални принципи за обективност да изтрие този фарс. Тези хора безогледно и нагло лъжат .Как така се отзовавате на място, което е собственост на 126 семейства, с 80% плащащи и съгласни с условията на общото събрание.Вие намирате пет ,които не искат да плащат и се чудят какви глупости да сътворят., но същевременно се ползват от всички екстри на поддръжката.Единия от тях прави неистови опити да поеме фасилитито , като лъже и подстрекава хората. Явно не му се оттдаде .Няма как да имаме доверие на емоционално осакътен и непочтен, търсещ някаква реализация на всяка цена, човек, защото си мисли че му се полага.Ние разбрахме това , ще му потърсим съдебна отговорност за причинените лъжи, както и на вашата медия , също, и ще информираме регулаторния орган за вашата непрофесионална намеса и защита на една нагла лъжа. Ами няма, кой да ни плати тока и водата , които ползваме , нали разбирате няма, ако не го направим ние.Живеем в затворен комплекс, където сме длъжни да споделяме разходите си и да бъдем единни, добри и справедливи, а не обладани от инат, завист и глупост.

Anonymous

До сега съм мислил, че Арстстрой са сериозна фирма. Не съм предполагал, че могат да предоставят на такъв човек като Съби Лъсков фирмата за поддръжка на цял един комплекс. Радвам се, че не съм си купил имот там и съчувствам на измамените собственици.

Anonymous

Много са креативни мошениците в днешно време.

Anonymous

От много време съм кандидат да закупя имот там . Познамав живота в селището. Хората които си живееха та и са многа сериозни, копаят, сеят , метат, чистят и най вече нищо лошо не съм чул за пет години и нещо от тях. Изумен съм.Аз познавам тези хора.Губил съм си кучето, котката, търсил съм , намирал съм , бил съм далеч от България, но винатги съм знаел, че тези хора, първите от селището са там, Там са !!! Знаете ли това, какво означава -означава дом, сигурност.Те са моя пристън. Във видеото виждаме само обиди, нищо по същесто и алабализми.Тези с претенциите имат вид на клошарки.Вижте ги като визия и изказ ? Проучихме ги ? Ами , какво очаквате?

Anonymous

Статияти ви е заблуждаваща.Скандал няма.Комплекса е страхотен Който си плаща таксите си живее, спортува, работи и се радва.на природа, море, живот както си иска.Тези от видеото явно си мислят, че като не плащат и се излагат нещо ще променят .Няма как да стане? Използват ви като средство за гластност, но не става, защото няма как да искаш хубав живот без да плащаш.Няма как!

Anonymous

Мисля, че като погледнете резултатите и това, което се случи по време на този фарс – освен ако не сте много глупав човек – ще видите какво се случи. Много хора – дори част от тези в настоящата публика – разбират колко нагласени и празнодумни са тезите на тези хора. И е срамно, че трябваше да минем през това. Това е много лошо за комплекса ни. Всички които гледаха и виждаха бяха празни приказки и безпочвени обиди, точно това е , което всички видяха”.

Anonymous

Пак някакви схеми. Арт Строй много пада с тези измами.
След като имате договори до 2024 ,никакво плащане.Съдете го до дупка.

34
0
Would love your thoughts, please comment.x