Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > Скандал в Слънчев бряг: Беззаконие, произвол и подкрепа от висшите структури?! (видео и снимки)

Скандал в Слънчев бряг: Беззаконие, произвол и подкрепа от висшите структури?! (видео и снимки)

Най-големият курортен комплекс на Южното Черноморие е изправен пред нов скандал, дълбоко коренящ в безразсъдството на един от собствениците на заведение „Малина“. Въпреки очевидните нормативни ограничения, собственикът продължава да надиграва закона, считайки себе си над него.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Вчера „Днес България“ отрази незаконно разположени саксии, които нерегламентирано превръщат обществено пространство в лично свое.

Опитвайки се да установят легитимността на заетата земя, репортерите откриха, че земята не е част от имота на притежателя на „Малина“ и той няма правото да я управлява. Отново призоваваме институциите, включително РПУ – Несебър и Слънчев бряг АД, да действат за прекратяване на тази нерегламентирана практика от страна на шефа на заведението.

Заявленията защитават необходимостта от адекватни мерки, които да предотвратят бъдещи прояви на произвол от собственика на „Малина“ и да възстановят правоприемството в улиците, които не му принадлежат. За съжаление, предизвикателството е не само в нарушителството на закона, но и в бездействието на институциите, които трябва да налагат ред и законност.

Случаят на „Малина“ в Слънчев бряг подчертава опасността от двоен стандарт в прилагането на законите, особено когато възможностите на бизнесмените да пренебрегват правилата остават без последствия. Възможно е това да бъде част от по-широк проблем, в който местната власт се подчинява на волята на един човек и неговите последователи, вместо да защитава обществения интерес.

Необходимо е държавната власт да демонстрира недвусмислено, че законите се прилагат за всички, и че никой не е извън тях. Ако търговците и бизнесмени в курортните селища продължат да игнорират закона, това нанася сериозен удар на доверието в институциите на централната власт и засилва необходимостта от последователно прилагане на правото, за да се избегнат подобни инциденти в бъдеще.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x