Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Скандал в Сунгурларе, обвиниха кмета в корупция

Скандал в Сунгурларе, обвиниха кмета в корупция

Прокуратурата влезе в сградата на Община Сунгурларе. Поводът – досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Окръжна прокуратура – Бургас привлече към наказателна отговорност две длъжностни лица – кмет и заместник кмет на Община Сунгурларе

С постановления на прокурор от Окръжна прокуратура – Бургас, те са привлечени в качеството на обвиняеми. Правната квалификация на престъплението, за което двете лица са обвинени е за корупционно престъпление по чл. 282, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20 от НК – престъпление по служба, извършено от тях в съучастие.

Касае се за нарушаване на служебните задължения при сключване на договори от името на община Сунгурларе, с цел набавяне на облага за конкретно лице, което е страна по договорите. Предмет на разследване са и причинените на общината вреди. Припомняме, че днес бяха проведени претърсване и изземване в сградата, в която се помещава администрацията на Община Сунгурларе.

Процесуално следственото действие бе извършено от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Бургас, служители от ОД на МВР – Бургас и ТД БОП – Бургас. Установени и иззети бяха документи, имащи отношение към извършеното престъпление. На двете лица са връчени призовки за явяване в качеството им на обвиняеми на 12.06.2023 година.

Извършват се претърсвания и изземвания на документи, посочват от  държавното обвинение. През миналата седмица имаше заседание на местния парламент. На него стана ясно. че кметът е превишил правата си и е нарушил закона, конфискувайки документи на институцията. Той е дал нареждане и е иззел самоволно сградата, където се провеждат заседанията. Това създаде голямо напрежение в общината. Предстоят нови скандални разкрития.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x