Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Скандал! Жени забременяват от трансджендърки в затвор

Скандал! Жени забременяват от трансджендърки в затвор

Скандал разтресе изцяло женски затвор в Ню Джърси, след като две от обитателките му забременяха от контакти с трансджендър дами, също излежаващи присъди там. Пикантната история се случва в Edna Mahan Correctional Facility в Клинтън – изправително заведение, което губернаторът на щата смята да закрива.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Управата на затвора заяви, че и в двата случая сексът е бил по взаимно съгласие. Не е изяснено дали двете бременни жени са контактували с един и съща транджендър партньорка или с различни. В затвора има 27 трансджендърки, които са заедно с 800 жени.

По случая е започнало разследване.

Изправителното заведение миналата година е започнало да приема трансджендър жени, включително такива, които още не са преминали операцията за смяна на пола. Това стана в резултат на споразумение по съдебен иск, заведен от транджендърка и American Civil Liberties Union (ACLU) в Ню Джърси и е в тон с антидискриминационните закони. Делото е заведено, защото трансджендър жената е била принудена да живее в затвор година и половина с мъже в мъжки затвор, предава bg-voice.com.

Жената, завела иска, за който стана дума по-горе, е спечелила делото и е получила 125 000 долара обезщетение и 45 000 долара за съдебни разноски. Тя твърди, че е била ужасена от принудата да живее с мъжете в затвора и че й се е струвало, че няма да излезе жива от там.

В Edna Mahan няма изискване трансджендър затворничките да преминат през операция за смяна на пола, за да бъда въдворени в женския затвор. Въпреки че управата подчерта, че забременяването е станало след секс със съгласието на бременните затворнички, изправителното заведение има в историята си черни точки за сексуален тормоз между обитателки.

През 2021 година две затворнички заведоха дело за отменяне на политиката за полова идентичност, защото били тормозени от трансджендър затворнички. Двете твърдели още, че трансджендърките влизали в сексуални контакти с жените затворнички.

Политиката на половата идентичност осигурява и защита на трансджендърите, интерсексуалните и небинарните хора в щатските затвори, като ги настанява най-вече въз основа на социалния пол, с който се идентифицират, а не с биологичния им пол. Политиката допуска затворниците да дават информация за половата си идентичност по всяко време на престоя си в затвора.

В Edna Mahan наскоро имаше проблем и със сексуален тормоз на надзиратели над затворнички. 10 надзиратели получиха обвинения за посегателство срещу затворнички, включително трансджендърки. Няколко бяха признати за виновни и миналата година министерството на правосъдието заяви в доклад, че властите са се провалили в това да се справят с тормоза в изправителното заведение, въпреки че са били наясно със системните проблеми.

Комисарят, отговарящ за изправителните заведения, Маркъс Хикс, подаде оставка след доклада, а скоро след това губернаторът Фил Мърфи каза, че ще закрие затвора.

Докладът говори за стаи с матраци, но без наблюдателни камери, унижаващ език от страна на надзирателите. Затворничките понякога се съпротивлявали на тормоза и в резултат се оказвали в изолатора, като преди това ги подлагали на проверка на телесните отвърстия.

Кадри от разследването показаха напълно екипирани надзиратели да бият затворнички, да ги пръскат с лютив газ и да ги влачат навън от килиите им. Една от потърпевшите е била ударена с юмрук 28 пъти.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Интересна работа, но при наличните вече 32 пола…. Да се чуди човек накъде върви света! Мисля си че е вече време да идва оня астероид!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x