Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Слабаков: РСМ няма място в ЕС докато нарушава Договора с България

Слабаков: РСМ няма място в ЕС докато нарушава Договора с България

„Докато Северна Македония не си изпълнява задълженията по Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество – тя няма място в ЕС. Това е личното ми мнение. Понеже ги вързаха за Албания, а аз съм в комисията за Албания – мога да кажа, че за последните две години Албания си е изпълнила абсолютно всичко. За разлика от Македония”. Това заяви в студиото на „Събуди се” на Нова тв евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

По думите му в момента той се опитва да направи всичко, за да се разделят двете държави при предприсъединителните преговори с ЕС. „Това е абсолютно несправедливо, защото албанците са направили всичко. Признаха българското малцинство още преди две години”, подчерта той.

Според него няма как да си подарим историята на Македония. „Ако те искат да си бъдат някаква отделна нация и държава – ако обичат – да си имат собствена история. Няма как да им дам цар Самуил”.

„Много ни натискат да се сближаваме. Други държави. Но смятам, че ние трябва да си имаме собствена политика. И тя трябва да е категорична, че ако те не изпълняват договора – те нямат място в ЕС. Едната от точките, които не изпълняват е, че не признават българското малцинство. Другото е техните много интересни учебници по история, в които пишат такива чудовищни неща за българите, че не е истина направо”, посочи евродепутатът.

„Ако някой ви каже, че е лесно да се прекарват през граница ваксини или лекарства, не му вярвайте, каза Слабаков, който наскоро придружи жизненоважни медицински консумативи до Болград. „Ернестина се страхува, но няма да спра“, категоричен е той. Той сподели, че преговаря с китайскта фирма, чрез която през Чехия ще търси как да достави ценния инсулин. Уговорките са в ход.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x