Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Слави скастри Петков

Слави скастри Петков

Лидерът на „Има такъв народ“, коалиционен партньор на „Продължаваме промяната“, Слави Трифонов нарече призивът на премиера всеки българин да дади по една заплата за Украйна за закупуване на оръжия, най-чудовищната глупост, която бил чувал.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Часове преди заседанието на коалиционния съвет днес, чрез нова публикация във Фейсбук профила си, Трифонов казва:

„Тъй като силата е в истината, ще ви кажа един факт. Моят екип е автор на идеята за благотворителната кампания “Българската Коледа”. И по-конкретно – Росен Петров, когато работеше за нас. И когато президент беше Георги Първанов в първия си мандат. Ние я правихме в началото, сега други хора я правят. Но “Българската Коледа” съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете – българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно.

А идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x