Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > След като Днес България би тревога, прокуратурата в Пловдив се самосезира за случай на отравяне на кучета

След като Днес България би тревога, прокуратурата в Пловдив се самосезира за случай на отравяне на кучета

Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство за причиняване на смъртта на две кучета в града. Животните са били отровени чрез подхвърлена храна на обществени места, съобщиха от прокуратурата.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Инцидентът, който разтърси обществеността, стана известен след като бяха открити телата на двете кучета в различни райони на Пловдив. Веднага след сигналите за отравянето и алармата, която би Днес България в общественото пространство, Районната прокуратура – Пловдив се самосезира и започна разследване.

Според първоначалните данни, животните са загинали в резултат на консумация на храна, съдържаща отровни вещества.

Тежки обвинения и указания от прокуратурата

Досъдебното производство е образувано по обвинения за причиняване на смъртта на гръбначни животни чрез използване на средства, опасни за живота на хора и животни, и на публично място. Това сериозно престъпление носи голям обществен отзвук, като хората са силно възмутени и призовават за справедливост.

Наблюдаващият прокурор е дал ясни указания за установяване на извършителя на престъплението и за събиране на всички необходими доказателства. В рамките на разследването се очаква да бъдат проведени множество следствени действия, включително разпити на свидетели, преглед на видеонаблюдение от районите, където са намерени отровените кучета, и лабораторни анализи на веществата, открити в телата на животните.

Надежди за справедливост и наказание

Обществеността в Пловдив и цялата страна следи случая с голямо внимание и очаква бързи резултати от разследването. Много хора изразяват надежда, че този път извършителят ще бъде открит и изправен пред съда, като получи заслужено наказание. Те подчертават, че подобни деяния представляват сериозна заплаха не само за животните, но и за хората.

„Искрено се надяваме, че този път ще има задържани и осъдени, за да служат за назидание на тези, които с деянията си застрашават както животните, така и хората в обществото,“ коментираха от организация за защита на животните.

Адмирации към прокуратурата

Много граждани изразиха адмирации към Районната прокуратура – Пловдив за бързата реакция и сериозния подход към случая. Срокът за приключване на разследването е два месеца, през които се очаква да бъдат установени всички факти и обстоятелства около инцидента.

Следим случая и ще ви информираме за новини и развитие на разследването.

4o

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x