Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > След посещение на митрополит Арсений в Лозенец ще бъде поставен параклис на „Св. Николай Чудотворец“

След посещение на митрополит Арсений в Лозенец ще бъде поставен параклис на „Св. Николай Чудотворец“

Днес, 3 юли, в курортното село Лозенец, община Царево, пристигна Митрополит Арсений, който беше посрещнат от кмета на общината Марин Киров, както и кмета на Лозенец Женя Гандиева.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Кметът Марин Киров и митрополитът обсъдиха доброто взаимодействие между местната власт и Митрополията. Взето беше решение в Лозенец да бъде поставен параклис, посветен на Св. Николай Чудотворец, който да закриля рибарите, местните жители и гостите на общината и населеното място. На мястото, отредено за параклис беше прочетена молитва, а митрополитът благослови доброто дело.

Параклисът ще се постави по инициатива на общината и на дарители. По повода Марин Киров заяви: „На брега на морето, над рибарския кей ще поставим красив параклис, който в момента се изографисва и който ще бъде в чест и прослава на Св. Николай. Около параклиса ще проектираме парково пространство, точно на брега на морето, което да се обвърже с проекта на рибарска лодкостоянка, който разработваме в момента, за да кандидатстваме по оперативна програма и който ще даде на местните рибари едно модерно и сигурно съоръжение. До края на месец юли параклисът ще бъде поставен.В гр. Царево също продължаваме с подобна инициатива – параклис на Св. Николай“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x