Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
20.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бизнес > След среща с общинския съветник Георги Манев днес, дребният бизнес в Бургас се надява на справедливост от Общинския съвет /Снимки/

След среща с общинския съветник Георги Манев днес, дребният бизнес в Бургас се надява на справедливост от Общинския съвет /Снимки/

На среща инициирана от Общинския съветник Георги Манев с търговците на преместваеми обекти в Бургас, бяха представени поредните предложения и притеснения на дребния бизнес. Предложенията са същите, които от години се предлагат, но срещу които общинският съвет винаги се е противял.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

На срещата присъстваха представители на КОД -Бургас -Милен Георгиев, Тошко Иванов, както и Териториялния директор Димитър Митев.

Дребният бизнес в Бургас се състои от хиляди търговци, които работят с преместваеми обекти. Те са част от местната икономика и допринасят за развитието на града. Въпреки това, те често се сблъскват с проблеми, причинени от неясни и несправедливи правила.

Представителите на бизнеса се надяват, че след поредната среща с Общинския съвет, въпросните текстове ще бъдат възприети най-накрая. Те смятат, че тези текстове са справедливи и нормални и осигуряват възможност и на общинската администрация да предвиди приходите от тези обекти, както и спокойствие за самите търговци, които да могат спокойно да инвестират и работят.

„Малкия и среден бизнес иска сигурност, каквато имат големите корпорации в България“, заяви пред журналисти председателят на Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес в Бургас Николай Димитров.

„Ние не искаме да получаваме подаръци от общината, но искаме да работим в условия на справедливост и сигурност“, добави той.

Остава да се види дали Общинският съвет ще приеме предложенията на бизнеса. Ако това се случи, това ще бъде важна крачка към подобряване на условията за дребния бизнес в Бургас.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x