Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Смайващи разкрия от френски журналист в Украйна

Смайващи разкрия от френски журналист в Украйна

Френски журналист, който се завърна от Украйна, след като отива там заедно с други доброволци, каза пред репортертия и от CNews, че американците директно командват войната на терен. „Оказах се изправен пред Пентагона“, казва той, пише Гласов

Твърдението беше направено от старши международен кореспондент на „Фигаро“ Жорж Малбрюно. Журналистът каза, че е придружавал френски доброволци, двама от които преди това са се били срещу Ислямска държава.

„За мен беше изненада, както и за тях, да открием, че за присъединяването към украинската армия отговарят американците“, казва Малбрюно.

Той и доброволците са били „почти арестувани“ от американците, които потвърдили, че командват. Журналистът разкрива, че са били принудени да подпишат договор „до края на войната“.

„А кой командва? Американците, видях го със собствените си очи.“, казва Малбрюно и допълва, „Мислех, че съм с международни бригади, а се оказах лице в лице с Пентагона“.

Малбрюно разказва също, че Америка снабдява Украйна с дронове с превключватели за унищожение, нещо съобщено от секретаря по отбраната Лойд Остин в туит, от който става ясно, че украинците са били обучени как да използват тези устройства в Билокси, Мисисипи.

Цитирайки източник от френското разузнаване, Малбрюно съобщи в Туитър, че британски части от Специалните въздушни сили „се намират в Украйна от началото на войната, както и от американските Делта специални части.“

Борис Джонсън изпрати на Украйна страшни ракети, които висят в небето и дебнат жертвите си

Изглежда че Русия е съвсем наясно със „секретната война“, която се води в Украйна от чужди командоси, намиращи се в региона от февруари.

Жорж Малбрюно казва още:

„Визитата на Борис Джонсън в Киев потвърждава ролята на Лондон на първи съюзник на Украйна. „Елитните части от Специалните въздушни сили са в Украйна от началото на войната, както и тези от американските Делта части“, сподели източник от френското разузнаване. Руснаците не игнорират това, те знаят какво е секретна война“.

Съединените щати и Великобритания публично потвърдиха, че техен ботуш няма да стъпва в Украйна, но американско-британското военно присъствие от началото на войната е очевидно.

„Допитванията в дните, предшестващи войната, показват, че мнозинството американци искат правителството да не се намесва в нея, но нашите лидери знаят най-добре и са повече от доволни да рискуват Трета световна война в защита на марионетния режим в Украйна“, написа Крис Менахан.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x