Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Созопол става детска футболна арена! Турнирът „Купа Созопол“ събира над 800 деца от 40 отбора

Созопол става детска футболна арена! Турнирът „Купа Созопол“ събира над 800 деца от 40 отбора

От 15 до 20 юни стадион „Арена Созопол” ще посрещне най-новия морски турнир, участие в който ще вземат 800 деца от 40 отбора, представители на 20 футболни клуба от цялата страната. Домакините от ФК Созопол 2010, 2013 и 2014 ще се срещнат с едни от най-силните отбори в България като Национал София, Левски, ЦСКА, пловдивските Локомотив, Ботев и Марица, бургаските Нефтохимик, Черноморец и Звездичка, Спартак Варна, Дунав Русе и други.

В първото издание на „Купа Созопол“ участници ще бъдат деца, родени от 2010 до 2014 година, като наборите 2010, 2011 и 2012 г. ще изиграят своите срещи на централния терен с естествена настилка, а наборите 2013 и 2014 ще премерят сили на помощния терен с изкуствена настилка.

Футболният турнир се организира с подкрепата на Община Созопол, Футболен клуб Созопол и Футболна академия Созопол, а негов главен организатор е Петър Кюмюрджиев с подкрепата на Бисер Бораджиев и Адриан Сюрджиев.

„Идеята за турнира „Купа Созопол” се зароди в Златоград по време на участието на Академия Созопол на силния турнир „Купа Златоград” в родопския град. Благодарение на г-н Тихомир Янакиев, който прие идеята за страхотна и не беше необходимо да му обясняваме, че футболен град като Созопол с невероятна спортна база заслужава да напълни града с децата на България, заставайки плътно зад организацията на това събитие. Горди сме да споменем, че за кратко време много отбори приеха нашата покана и смеем да кажем,че събитието ще се превърне в може би едно от най-мащабните на територията на България”, споделят организаторите.

Съдийската колегия, която ще обслужва срещите от турнира е съставена предимно от жени, които гарантират, че ще бъдат на 100% взискателни, относно спазването на правилата от участниците. Така децата ще усетят атмосферата на професионалния футбол под аплодисментите на своите родители и фенове, отседнали в ложите на стадиона. По-голямата част от дербитата ще се предават директно на интернет платформата Swish live, както и на фейсбук страницата на турнира  Купа Созопол / Sozopol Cup.

Турнирът стартира на 15 юни в 16:00 ч. с двубоя между ФК Созопол и ПФК Левски София, набор 2010 г.

Заявката за невероятно преживяване и незабравими моменти вече е дадена! Бъдете на стадиона и подкрепете Вашия фаворит!

Организаторите апелират за толерантност и уважение към децата на България и всички длъжностни лица.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x