Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Соня Колтуклиева за Днес България: Когато велможа има зор да отиде до тоалетна, никой журналист не трябва да го притеснява с „неудобни“ въпроси

Соня Колтуклиева за Днес България: Когато велможа има зор да отиде до тоалетна, никой журналист не трябва да го притеснява с „неудобни“ въпроси

Бургаският журналист Янчо Николов разговаря с колежката си Соня Колтуклиева по повод избухналия скандал между нея и главния прокурор Борислав Сарафов в кулоарите на парламента.

От „Днес България“ припомняме, че вчера избухна страхотен екшън, след като Колтуклиева приклещи главния прокурор Сарафов в коридорите и му зададе въпрос свързан с личността на Кирил Петков, който се забърка в нов грандиозен скандал, като си позволи да заплаши действащ министър.

Соня, какво се случи между вас и прокурор Сарафов, че се вдигна такава патардия?

Заклевам ти се не се е стигнало да крайности с Борислав Сарафов. Не е имало нищо толкова особено.

Чух Сарафов многократно да повтаря, че му нарушаваш конституционното право да отиде сам в тоалетната. Доста смешно ми звучаха такива доводи от устата на един главен прокурор?

Ама разбира се, че е смешно. Аз му отговорих, че той нарушава моите конституционни права да бъда информирана. Борислав Сарафов ме обвини, че съм му проваляла програмата за деня и съм била невъзпитана. И всичко това, защото му задавам въпроси, които са с огромен обществен интерес и важност.

За какво точно го пита? Кое подразни толкова много господин Сарафов, че наруши облекчаването му по малка нужда ли или нещо друго?

Господин Сарафов му идва в повече да обяснява, защо прикрива Кирил Петков, след като срещу него има подаден сигнал от министър Йоловски за заплаха. За първи път в нашата съвременна история действащ министър се жалва от насилствени действия на партиен лидер. Нещо нечувано. Това е причината Борислав Сарафов да е толкова изнервен.

Соня, ти имаш ли някакви реални доказателства и неопровержими данни, че действително Петков е заплашвал Йоловски?

Естествено! Лично аз разкрих, че министърът е бил разпитван в Комисията по превенция на корупцията, както и в Софийска градска прокуратура. Показах мястото, където Кирил Петков е заплашвал министър Йоловски – едно мазе, превърнато в бар с обстановка от времето на Ал Капоне и сухия режим в Америка. Намира се точно срещу дома на бившия министър-председател.

Какви изводи можем да си направим от поведението на главния прокурор и опитите му да хвърли завеса върху поредната безочлива издънка на Кирил Петков?

След ожесточения словесен двубой между мен и Сарафов в парламента разбрах, че главният прокурор дописва нова страница – глава в Българската конституция. Когато велможа има зор да отиде до тоалетна, никой журналист не трябва да го притеснява с въпроси. Всъщност аз, Соня Колтуклиева съм единствената. Затова съм невъзпитана, а другите са възпитани. Е, ще го преживея, но където и да го срещна ще го питам по тази тема.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x