Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > СОС не хареса актуализирания бюджет на София

СОС не хареса актуализирания бюджет на София

Столичният общински съвет (СОС) не прие доклада за актуализация на бюджета на Столичната община, съобщи БТА.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Като мотив за отхвърлянето представителите на местния парламент изтъкват, че някои от общинските съветници не са се запознали в детайли с предложението. 

Зам.-кметът по финанси Иван Василев, който е един от вносителите на документа, поясни, че в него са направени корекции в бюджета, за да може медицинските сестри да получат своето достойно възнаграждение. Той похвали кмета на София Васил Терзиев, като заяви, че е постигнал това, което много градоначалници и правителства не са могли да направят.

Василев допълни, че разчитат след проведените избори на 9 юни да се състави отговорно правителство, което да реши да даде необходимото възнаграждение на медицинските служители. Той допълни, че при евентуално отпуснати пари от държавата Столичната община ще внесе допълнителна актуализация към бюджета. Също така ще регламентират средства за автотранспорта и електротранспорта, с които да покрият натрупаните през годините задължения, както и допълнителни 5 млн. лева за текущи ремонти на инфраструктурата на столицата. Василев призова общинските съветници за подкрепа.

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС посочиха, че обещаните пари за медицинските служители в детските градини и яслите в столичното общинско здравеопазване не пристигат вече трети месец. На 24 април столичният кмет сключва колективен трудов договор без да оповести, че парите все още не са постъпили, заяви Антон Хекимян. „Стигаме до юни, когато Терзиев иска от СОС да подкрепим доклад за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн.лв. от бюджета на Столичната община“, посочи Хекимян. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x