Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Софийската градска прокуратура поиска 10 години затвор за Адриан Антонов за смъртта на Ани и Явор

Софийската градска прокуратура поиска 10 години затвор за Адриан Антонов за смъртта на Ани и Явор

Софийската градска прокуратура е внесла искане за наказание от 10 години затвор за 19-годишния Адриан Антонов, обвинен за смъртта на 23-годишния Явор Стоянов и 24-годишната Анна-Мария Малчева. Инцидентът се случи на 8 май миналата година, когато двамата млади хора бяха пометени от автомобил, управляван от Антонов, на пешеходна пътека на бул. „Сливница”.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Антонов е признал вината си, което по закон води до намаляване на присъдата с една трета. Това означава, че ако съдът определи наказанието, той ще бъде осъден на 6 години и 8 месеца затвор. Прокуратурата също така настоява Антонов да бъде с отнета шофьорска книжка за период от 10 години.

На 8 май миналата година, Явор Стоянов и Анна-Мария Малчева са били ударени от автомобила на Антонов, който е карал със скорост от 106 км/ч при разрешени 50 км/ч. Според прокурора, Антонов не е предприел никакви действия за намаляване на скоростта или за предотвратяване на удара.

Предстои адвокатът на Адриан Антонов, Димитър Марковски, да пледира пред съда преди произнасянето на присъдата.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x