Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Софийският окръжен съд прави четвърти опит за старт на делото за автобусната катастрофа край Своге

Софийският окръжен съд прави четвърти опит за старт на делото за автобусната катастрофа край Своге

Шест години след трагичната автобусна катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души, Софийският окръжен съд ще направи четвърти опит за старт на делото. Прокуратурата повдигна обвинения освен на шофьора, и на пет длъжностни лица.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Обвиняемите, които ще се изправят пред съда, включват изпълнителния директор на фирма „Трейс“, техническия ръководител на ремонта на пътя, началника на асфалтовата база, строителния инженер от надзорната фирма и директор на дирекция в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Те са обвинени във връзка с неизпълнение на служебните си задължения и допускане на нередности, които са довели до трагедията.

Инцидентът стана през август 2018 година, когато автобус, пълен с пенсионери от Световрачене, излезе от пътя и падна в дере, причинявайки смъртта на 20 души и ранявайки други.

Процесът се очаква с голямо обществено внимание, като семействата на загиналите и обществеността настояват за справедливост и отговорност за трагедията.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x