Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Водещи новини > Социолозите броят дните до падането на кабинета „Петков“

Социолозите броят дните до падането на кабинета „Петков“

Processed with VSCO with a6 preset

Продължаваме да броим дните до падането на правителството. Това заяви пред БНТ социологът Евелина Славкова. Социологическите проучвания показват спад в доверието към кабинета. Опозицията в лицето на ГЕРБ е първа политическа сила. По думите й ГЕРБ имат най-голям интерес правителството да продължи да си пие горчивата чаша. Комуникационните проблеми пречат на властта, по думите на Славкова.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Първан Симеонов коментира, че властта е взела непопулярно решение за Украйна. Ще се търси вариант, така че Корнелия Нинова да остане във властта. ПП успява, по думите му, да говори и на леви хора, но от тук нататък ще се обърне към ДБ. Още по-остро се поставя въпросът колко остава до изборите.

Според Симеонов сега важен е въпросът за Северна Македония. Свърши разделението Борисов-анти Борисов, каза той и посочи, че се е върнало разделението За и Срещу Русия. На властта се паднала много лош зар и на моменти излъчва нестабилност. Малките се опитват да им се качат на главата, смята Първан Симеонов. В тази ситуация няма много ясни алтернативи, подчерта той.

Кирил Петков беше разпънат на кръст от коалиционните партньори, убеден е и Петър Чолаков. Твърдостта на Асен Василев се харесала на електората на ПП и формацията възкръснала. Той не изключва възможността Нинова да не напусне властта дори и да изпратим оръжия на Украйна. Има вариант тя да прояви твърдост, защото ако отстъпи БСП ще се обезличи.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x