Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Сраженията в Судан се подновиха, според ООН враждуващите страни дават знаци за възможни преговори

Сраженията в Судан се подновиха, според ООН враждуващите страни дават знаци за възможни преговори

72-часовото примирие в Судан се провали. Сраженията между армията и паравоенната групировка „Сили за бърза подкрепа“ продължават.

Особено тежка е ситуацията в Хартум. Въпреки това, според експерти на ООН, има сигнали, че враждуващите страни са по-склонни да преговарят. Евакуацията от размирната държава продължава. Бившият премиер на Судан каза, че конфликтът може да се превърне в по-голям от този в Либия и Сирия.

Ройтерс отбелязва, че целият регион е заплашен от дестабилизация. По данни на суданското здравно министерство от началото на конфликта – средата на април – са загинали повече от 500 души, а ранените са около 4600. Според ООН обаче реалният брой на жертвите и ранените е много по-голям.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x