Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Срам и резил: Прокурор от Бургаско удари дъното след тинята

Във времена, когато обществото очаква блюстителите на закона да бъдат пример за почтеност, в Несебър се разигра поредната срамна сцена с участието на един прокурор, който вместо да пази закона, го престъпи по най-нахален начин. Оказа се, че един от магистратите в Бургаската прокуратура реши да демонстрира „надзаконово“ поведение, което съвсем не остана незабелязано.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

В раните часове на деня, въпросният прокурор, напълно нашмъркан и пропит като талпа, се разходи из Несебър зад волана на автомобила си. Не стига, че шофирал с концентрация на алкохол над 1,2 промила, но и употребата на наркотични вещества допълнително подчерта неговото „смело“ безразсъдство. Охрабрял юнакът, закона го пази!

Полицаите, реагирали на сигнал за вдигане на джангър на публично място, били посрещнати не с обичайното уважение, а със зверене и люти закани от страна на прокурора.

Разбира се, този спектакъл завърши бързо с арест. Един смел разследващ полицай от Бургас не се поколеба да сезира за случая и бързо магистратът се сдоби с три обвинения. Докато софийската градска прокуратура започна разследване, между другото стана ясно, че майковецът наистина се е престарал с екстрите и пиячката. Евала!

Въпросният прокурор отказал тестване с техническо устройство за алкохол и наркотици, както и предоставянето на кръвна проба. Това обаче не спря наблюдаващия прокурор, който разпореди принудително вземане на проби. Не е ясно от Бургас ли е колегата или от София?! Ето как „боклукът“, спотайвал се в Бургаската прокуратура, лъсна на светло с цялата си прелест.

Дали обаче този „хубостник“ ще бъде уволнен или пуснат в неплатен отпуск и тихомълком преместен на някое тихо и айляшко място?

Принципно, всички знаем, защото е публична тайна, че под покрива на Бургаската Темида, масово са навързани като свински черва. Институцията, в която всеки е близък или роднина на някого, този път демонстрира високи стандарти на почтеност и професионализъм. Адмирации!

Сега, разследването продължава, но остава въпросът – ще има ли справедливост, или отново ще сме свидетели на прикриване и безнаказаност? Времето ще покаже, но обществото заслужава истината и справедливостта, без значение колко високо стои обвиняемият в йерархията.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x