Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Станислав Владимиров е избран на първи тур за кмет на Перник

Станислав Владимиров е избран на първи тур за кмет на Перник

Станислав Владимиров от „Движение за просперитет на Перник“ печели убедително вота за кмет на Перник на първи тур. Това сочат данни от екзит пол на „Тренд“ към 20.00 ч., поръчан от Нова телевизия. За Владимиров са гласували 71,4%.

Това ще бъде вторият кметски мандат на Станислав Владимиров. Той се яви на вота като кандидат на новорегистрираната партия „Движение за просперитет на Перник“, като бе подкрепен от ГЕРБ. На местните избори през 2019 г. Владимиров бе издигнат като кандидат за кмет от БСП, но в началото на тази година напусна партията доброволно.

Негови опоненти в настоящия вот бяха Станислав Стойнев от „Български съюз за директна демокрация“, Петър Костадинов, издигнат от ИТН, Радослав Червенков, кандидат на „Възраждане“, Георги Недев, регистриран от ПП/ДБ, Бойко Астатков – от местна коалиция с участието на „Код“ и БЗНС и Кирил Кирилов – от коалиция „БСП за България ( ПП „Български гласъ“, ПП МИР).

На изборите за общински съветници най-много гласове печели „Движение за просперитет на Перник“ – 30,0%, следвано от ГЕРБ – 23,7%, „Възраждане“ – 11,7%, ПП-ДБ – 7,2%, „Бъдеще за родината“ – 6,0%, Местна коалиция „БСП за България“ – 4,0%, ИТН – 3,6% и други – 13,8%.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x