Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block 70 на летище Граф Игнатиево

Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block 70 на летище Граф Игнатиево

Министерството на отбраната съобщи, че на 2 юли е открита строителната площадка за изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block 70 на летище Граф Игнатиево.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Комплексът ще бъде оборудван с основния тренажор за F-16, наречен Full Mission Trainer. Той представлява пълномащабна пилотска кабина на самолет F-16 Block 70, обградена от 360-градусов купол, който проектира средата около пилота. Тренажорът ще позволи отработването на различни видове задачи и ще бъде от ключово значение за подготовката и повишаването на уменията на българските пилоти.

Оборудването за тренажора е осигурено по международен договор (BU-D-SAB), сключен през 2019 г. с правителството на САЩ. Очаква се изпълнението на обекта да бъде завършено през третото тримесечие на 2025 г.

Тренажорният комплекс ще бъде от особена важност за подготовката на всички български пилоти, които ще летят на самолет F-16 Block 70. Съоръжението ще играе важна роля за постоянното повишаване на уменията на летателния състав и ще допринесе за цялостната бойна готовност и ефективност на българските ВВС.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x