Моля, подавайте сигнали на този номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Стартира новата учебна година в ОУ „Антон Страшимиров“ /СНИМКИ и ВИДЕО/

Новата учебна година стартира в най-голямото училище в к-с „Славейков“. По традиция директорът на школото Дияна Петкова връчи ключовете за класните стаи на първокласниците.

Церемонията по откриването започна с химна на Република България и издигането на националния флаг. Специален гост бе директорът на Дирекция „Образование и демографски въпроси” към Община Бургас Веселина Таралова, която приветства педагогическия състав и пожела на големия брой първолаци тази година да постигнат отлични резултати.

Изнадата за учениците и техните родители дойде, когато разбраха че са осигурени средства за нова спортна придобивка. Скоро ще започне изграждането на спортна площадка със специализирана настилка на площ 1000 кв. м. – за баскетбол, волейбол и хандбал. Другата част от училищния двор, предвидена за спорт, ще има футболно игрище с изкуствена трева и с размери 580 кв. м. Спортния салон е основно ремонтиран, а покривът на училището е с нова хидроизолация.

Пред входа на школото имаше поставена кутия за събиране на средства за засегнатите от наводненията в Карловско села. По молба на училищното настоятелство към родителите, средствата които са отделили за закупуване на цветя да бъдат дарени за пострадалите семейства.

Първолаците не скриха своето възхищение от вида на класните стаи, които са реновирани и обзаведени по общинската програма „Първокласно начало“.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x