Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Стефан Янев атакува патриотичния сектор

Стефан Янев атакува патриотичния сектор

Първият военен министър в правителството Петков и бивш служебен премиер два мандата Стефан Янев до седмици ще обяви своята партия. В студиото на БТВ Янев информира, че се намират във финалния етап от формирането й, но вече „имаме готовност“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Що се отнася до позиционирането на новата формация в политическия спектър, Янев отказа да се определи като ляв или десен: „Чистата идеологическа схема ляво – дясно не е толкова интересна, хората вече достатъчно се объркаха в тези идеологеми.“ Затова пък смята, че е важно да открои, че съмишлениците, с които прави тази партия, са хора, „които милеят за България, хора, които мислят за България“. Такива и са очакванията му да са хората, които ще се влеят в проекта.

Изпращането на военна помощ за Украйна ще удължи агонията на хората там, смята още бившият министър на отбраната. А и няма смисъл, тъй като, по думите му, всяко едно оръжие, което се изпраща на украинските сили се унищожава от руските сили още при доставянето му или до 36 часа след пристигането му.

„Моето мнение по темата съм казал и преди – да, ние трябва да помогнем на една страна, която е нападната, по начина, по който го правим досега – хуманитарна помощ по отношение към бежанците, които са пострадалите, които изнасят тежестта на човешките страдания“, каза Янев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x