Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Стефан Янев влиза скоро с проекта си

Стефан Янев влиза скоро с проекта си

артията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев ще бъде представени в началото на май каза днес пред БНР Ралица Симеонова, който е част от екипа за учредяването. Тя допълни, че в новата политическа формация ще бъдат събрани разпознаваеми лица, хора от различни обществени сфери, както и нови лица. Инициативният комитет за създаването и се събира на 5 май.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

„Искаме да обединим хора, които искат по смислен начин да работят за страната си. Партията ще се позиционира в национално-консервативния сектор. Националният интерес трябва да бъде запазване на държавата. Националният интерес трябва да гарантира устойчивостта и ефективността на политическата система, да има възходящо развитие на икономиката, да има устойчива социална система, достъпно здравеопазване“, каза още Симеонова.

Според нея партията на Стефан Янев ще бъде позиционирана в национално-консервативния спектър. По актуалната тема на деня – военната помощ за Украйна, формацията е против, защото това би направило България страна в конфликта. „Вече виждаме негативните ефекти от неадекватните действия на настоящия кабинет“, поясни Ралица Симеонова.

Според нея ще има предсрочни парламентарни избори, заради неспособността на сегашното правителство да решава проблемите на гражданите.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x