Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Стоян Копривленски и Буакау Банчамек се срещат в исторически кикбокс двубой, бургазлията закова кантара на 69.85 кг (снимки)

Стоян Копривленски и Буакау Банчамек се срещат в исторически кикбокс двубой, бургазлията закова кантара на 69.85 кг (снимки)

На 7 юли в Токио предстои една от най-големите битки в историята на българския кикбокс. Стоян Копривленски, най-добрият български кикбоксьор, ще се изправи срещу легендата на муай тай, Буакау Банчамек, като част от турнира K-1 World Max 2024.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

По време на официалното претегляне Копривленски закова кантара на 69.85 кг, докато Буакау показа 69.45 кг. И двамата бойци демонстрираха увереност и готовност за победа, което прави мача още по-вълнуващ за феновете на бойните спортове.

Този двубой се очаква с голям интерес, тъй като срещата с Буакау е от изключително значение за кариерата на Копривленски. Буакау, който има 243 победи в своята кариера, не е губил от шест години и продължава да се бие активно на 42-годишна възраст. Тайландският боец е двукратен шампион на стадион Омной, K1 World MAX, стадион Лумпини и други престижни турнири.

От друга страна, 29-годишният Стоян Копривленски има 19 победи и 7 загуби в своята кариера, но е изпълнен с амбиция и желание за победа. Подготовката му под ръководството на легендарния Майк Пасение в Холандия го поставя в отлична форма за предстоящата битка.

Първоначално Буакау трябваше да се бие срещу Quyang Feng (Китай), но поради възпрепятстване на китайския боец, Копривленски получи шанса да се изправи срещу тайландската легенда.

Този мач обещава да бъде едно от най-запомнящите се събития в света на кикбокса и може да постави началото на нова ера за българския боец Стоян Копривленски.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x