Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
21.02.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Свят > Страхотна новина за желаещите да почиват в Гърция

Страхотна новина за желаещите да почиват в Гърция

Животът в Гърция ще се върне към нормалния си ритъм от 1 май, съобщи в сряда министърът на здравеопазването Танос Плеврис, съобщи специално за БТА агенция АНА-МПА.
По-конкретно, от 1 май до 31 август няма да е необходимо показването на удостоверение за ваксинация или оздравяване COVID. Мярката ще бъде преразгледана на 1 септември.
Въпреки това използването на маски за лице остава задължително на закрити места до 31 май.
Освен това от 1 май и конкретно от 3 май, когато училищата ще отворят отново след великденската ваканция, учениците ще се върнат в училище без самотестване.
Служителите, които не са ваксинирани, ще трябва да си правят бърз тест всяка седмица, за да отидат на работа.
От 1 май до 30 август всички ограничения, отнасящи се до броя на клиентите в заведенията, се отменят и те могат да работят със 100-процентов капацитет. Тази мярка също ще бъде преразгледана на 1 септември.
По отношение на великденските празници той заяви, че те ще бъдат отбелязани със съществуващите мерки, като същевременно се препоръчва използването на маски и на откритите площи.
Плеврис заяви, че всички религиозни служби ще се проведат нормално за първи път от началото на пандемията.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x