Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се включиха в инициативата „Ден без асансьори“

Студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се включиха в инициативата „Ден без асансьори“

Над 50 участника се включиха в  инициативата „Ден без асансьори“.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Сред тях бяха доброволци по програма „Европейски корпус за солидарност“ от България и Турция, от доброволческите организации „АСУ Делфи“ и фондация „Астика“, студенти и преподаватели от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и граждани на Бургас.

 Това се случи в топлия неделен ден на 14 април, в 14-етажния хотел „Парк“ в града. Мисията на  участниците бе с благотворителен и състезателен характер, в подкрепа на доброволчеството и за насърчаване на двигателната култура за по-здравословен начин на живот.

Най-младите състезатели в „Ден без асансьори“ бяха на младежи на 19 години, а най-възрастния беше Георги Димитров от Бургас, на 77 години, които изкачи 14-етажната сграда за 4 мин. и 10 сек. Освен него сградата изкачиха и три жени на 76 годишна възраст.

В индивидуално изкачване със състезателен характер с най-добре време бе Димитър Станев с 2 мин. и 31 сек., а в отборното изкачване изкачване бяха Любо Лалев, Даниел Петров и Венци Славейков, които отбелязаха средно време 2 мин. и 33 сек.

С инициативата официално стартира и програмата на Европейската седмица на младежта в Бургас, която се провежда на всеки две години и има за цел насърчаване на младежката ангажираност, участие и активно гражданство в цяла Европа.

Организатори на събитието и тази година бяха сдружение „Асоциация за стратегическо управление Делфи“ и фондация „Астика“, доброволци от „Европейски корпус за солидарност“. събитието се реализира в партньорство с катедра „Физическо възпитание и спорт“ на Университет „Проф. д-р Асен Златаров


Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x