Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ създават иновативни образователни ресурси за ученици (снимки)

Студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ създават иновативни образователни ресурси за ученици (снимки)

Студенти и докторанти от специалностите „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Начална училищна педагогика и чужд език“ на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Бургас демонстрираха иновативни компетентностни подходи и технологии в създаването на образователни ресурси за ученици. Проектът се осъществи под ръководството на доц. д-р Красимира Димитрова, директор на Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалности.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Инициатива „Открита класна стая в МОН“

Посещението на бургаската делегация се осъществи в рамките на инициативата „Открита класна стая в МОН“, организирана от министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков. Целта на инициативата е да покаже, че образованието може да се получи навсякъде и не трябва да бъде ограничавано в рамки.

Практическо приложение на знанията

Студентите изпълняваха задачи, приложили знанията си от различни дисциплини като методика на обучението по математика в детската градина и началното училище, облачни технологии, виртуална и добавена реалност, развитие на ключови компетентности в обучението, педагогика на играта и разработване на образователни ресурси. Те бяха разделени на екипи, като всяка група създаде образователни ресурси за деца и ученици, използвайки различни технологии – програмируеми устройства BeeBot и Ozobot, платформата за виртуална и добавена реалност EON-XR и образователното приложение Kahoot. Интегрирани бяха знания от области като математика, общество, природа и технологии.

Национална програма и стратегия на МОН

Представените демонстрации са резултат от дейности по Национална програма „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“ и стратегията на МОН за ефективно използване на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката.

Признание за постигнати резултати

На открития урок присъстваха заместник-министрите на образованието и науката Емилия Лазарова, Таня Михайлова, Наталия Митева и акад. Николай Витанов, както и експерти от МОН. Министърът, проф. Галин Цоков, връчи плакет за постигнати резултати в областта на съвременните образователни технологии на доц. д-р Красимира Димитрова. Всички участници в инициативата „Открита класна стая в МОН“ получиха фототипно издание от 1887 година – „Детинска мъдрост“, първо ръководство за работа с деца.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x