Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Бургас > Съдът в Бургас реши: Касапинът от Слънчев Бряг остава в ареста (снимки и видео)

Съдът в Бургас реши: Касапинът от Слънчев Бряг остава в ареста (снимки и видео)

След кратко заседание, съдът в Бургас взе решение за съдбата на Христо Димитров, известен като „каспапинът от Слънчев бряг“. Той беше задържан след като закла мъж в центъра на курортния комплекс поради спор, свързан с жена.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Решението на съда

Съдия Мартин Баев постанови, че Димитров ще остане в следствения арест до окончателното решение на съда. Мотивите за това решение са свързани с криминалното му досие и вероятността да се укрие, извърши друго престъпление или попречи на разследването.

Обвиненията и защитата

Прокуратурата настояваше Димитров да не бъде пускан под домашен арест, както предложи неговият служебен защитник, адвокат Георги Георгиев. Според адвоката, клиентът му не е имал намерение да убива и действието му е било неумишлено. Въпреки това, от обвинението подчертаха, че събраните доказателства и признанията на подсъдимия сочат към умишлено престъпление.

Хладнокръвно убийство

Престъплението е извършено пред очите на десетки посетители с нож, дълъг 21 сантиметра. Това не е оставило никакъв шанс на жертвата за оцеляване. Спешните екипи на Бърза помощ са били безсилни да помогнат.

Съдебното решение подчертава тежестта на престъплението, извършено с особена жестокост, и рискът, който Димитров представлява за обществото. Той ще остане зад решетките в Бургаския затвор, където ще чака окончателното решение на съда за съдбата си.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x