Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Състезанията по водна топка вече се прекратяват и без любителят Георги Георгиев да присъства/снимки и видео/

Състезанията по водна топка вече се прекратяват и без любителят Георги Георгиев да присъства/снимки и видео/


Все още не утихнали у нас, скандалите във водната топка, вече преминаха на световно ниво. Но преди да се пренесем на международната сцена, ще ви разкажем още един епизод от родното първенство.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.


СКВТ ЦСКА с прекратен мач заради липса на съдии и делегат
Оказа се, че състезанията във водна топка вече се прекратяват и без неудобният за Българската федерация любител Георги Георгиев да е посетител на съответния басейн. Вчера, 28-ми юни полуфиналът на Държавното първенство между СКВТ ЦСКА и Черно море Варна не се състоя. Причината за това е, че от БФВТ са нямали делегати и съдии. Все още няма официална информация дали софийският тим ще претърпи служебна загуба или срещата ще се преиграе на друга дата.

Тук възникват въпросите сега кой ще обезщети разходите до София на състезателите от Черно море Варна и ще поеме ли БФВТ някаква отговорност за случилото се? Възниква и въпросът пак ли любителят Георги Георгиев от Варна е виновен за създалата се ситуация или просто ръководството издиша?


Припомняме, че в началото на този месец 90% от делегат-оценителите и съдиите си дадоха отвод от посещение на състезания от националния шампионат. По думи на много от арбитрите причина за това са неизплатени възнаграждения. На някои делегати хонорари не са изплащани от декември месец.


ОЩЕ ДВА ОТБОРА ПРЕТЪРПЯХА СЛУЖЕБНИ ЗАГУБИ ТОЗИ МЕСЕЦ
На 23 юни (неделя) беше направен опит да се преиграят отложените от 8-ми юни мачове между Комодор Варна – Черно море Варна и КПС Варна – Акваспорт Варна (Група Елит, мъже).

Припомняме, че срещите бяха отложени, заради безумно решение от страна на БФВТ да не допуска до общинския ПК „Приморски“ любителя Георги Георгиев. Последният обаче е обжалвал решението на УС в съда, за което има издаден документ, че се извършва проверка по въпросната жалба. На практика тази проверка спира действието на наказанието, т.е. няма правно основание въз основа на което да се забрани на Георгиев да посещава басейна.

Идва датата 23-ти юни, когато Георгиев, като запален фен на спорта водна топка, отново решава да посети състезание от Държавното първенство. Срещата Комодор – Черно море обаче се оказва с пропускателен режим и в зоната на провеждане на мача може да се влиза само с покани. Как изведнъж Държавното първенство е станало частно – обяснение няма.
Извикана е полиция, но в крайна сметка мачовете са прекратени, а отборите домакини губят служебно. Най-бесни от това, се оказват родителите. А най-ощетени са децата. По думите на разгневени майки, малчуганите цяла година тренират и, когато дойде сезона от Федерацията провалят състезанията без реално съществуваща за това основателна причина.

Интересен факт е, че на една от срещите делегат е бил Дирон Ръсовски, който е член на УС на БФВТ. Като член на УС на БФВТ той няма право да бъде делегат, а оттам и да присъжда служебна загуба. Видимо от протокола от състезанието, той е писан като „представител на БФВТ“, а не делегат или рефер.
Тук възниква поредният въпрос, а именно знае ли кметът на Варна за тази ситуация и има ли становище от негова страна? Ние пък бихме попитали какво би се случило на следващите мачове във Варна на ПК „Приморски“ и докога от БФВТ ще се въртят в този порочен кръг?

ЛЮБИТЕЛЯТ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ПОЕ ОТГОВОРНОСТ, БЕЗ ДА Е ВИНОВЕН

Миналата седмица Георги Георгиев разпространи отворено писмо до всички, свързани със спорта водна топка. В него той заявява, че сам си налага ограничение да не посещава общинският Плувен комплекс „Приморски“ във Варна. Целта му е по този начин да не пречи на развитието на децата и на провеждането на състезанията. В писмото Георгиев изтъква, че по този начин дава възможност на ръководството на БФВТ да преосмисли по-нататъшните си действия. Няколко пъти любителят на плувните спортове показа документ, издаден от съда, от който става ясно, че се извършва съдебна проверка за законосъобразност по внесена от него жалба. Тази проверка на практика спира изпълнението на наложеното му от БФВТ наказание.

Смелият ход на Георгиев за пореден път доказва, че има хора, които наистина обичат спортът водна топка.
Оказва се обаче, че това далеч не са единствените проблеми на БФВТ. По време на Световното първенство за юноши, което се провежда, няколко проблема също вбесиха родителите на състезателите. За тях ще ви разкажем в следващия ни материал.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x