Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Състезателите ни по олимпийско таекуондо завоюваха 5 квоти за предстоящите европейски олимпийски игри

Състезателите ни по олимпийско таекуондо завоюваха 5 квоти за предстоящите европейски олимпийски игри

Българските състезатели по олимпийско таекуондо завоюваха 5 квоти за предстоящите европейски олимпийски игри от 21 юни до 2 юли в Полша.  Очаква се чрез квалификации страната ни да вземе още 2 визи в този спорт.

Към момента официално в Българския олимпийски комитет за участие са класирани: Любомир Богданов в категория до 54 килограма, Божидар Аврамов  в категория до 63 килограма, Митко Джорджев в категория до 68 – килограма, Калоян Бинев в категория до 74 килограма и Николет Костова в категория до 47-килограма.

„Националният ни отбор беше сформиран с доста големи трудности, защото променихме изцяло програмата. Това обаче дава резултати. Пет човека се класираха по ранкинг, а това е нещо, което едва ли някой е очаквал. В предишните години сме имали само по един класиран и това бяха Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев, а сега са 5 и очакваме да класираме още двама по време на квалификациите в Италия“, заяви президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x