Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Състоянието на биатлониста Красимир Анев се подобрява

Състоянието на биатлониста Красимир Анев се подобрява

Състоянието на европейския шампион по биатлон Красимир Анев се подобрява, съобщава в изявление личният му треньор Георги Фъртунов. Той споделя, че Анев вече е буден и реагира с жестове, но не може да говори, защото е интубиран, предаде БНТ.

„Няма да коментирам личните неща, които му се случиха, но само мога да ви кажа, че много му се насъбра. И в личен план, и в професионален в армията, а и от спорта. Знаете за скандалите с федерацията, заради които прекрати и кариерата си през 2020 година, за проблемите със сърцето, за контузията на бедрен мускул, която получи през 2015-а г. Сега обаче е по-добре и вярвам, че ще се възстанови“, коментира Фъртунов.

Красимир Анев се простреля с личното си оръжие на 1 ноември край язовир „Дренов дол“. Куршумът е засегнал долната част на белия му дроб. След инцидента той беше откаран в „Пирогов“ с опасност за живота, а по-късно бе преместен във Военномедицинска академия. По-рано днес е бил опериран и вече стабилизиран. 

Военно-окръжна прокуратура-София работи по няколко версии във връзка със случая на участника на три олимпиади.

Говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова обясни, че разследването е в начален етап, работи се по множество версии и предстои назначаването на съдебни експертизи. 

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x