Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Икономика > Съюзът на архитектите в България и Община Бургас  обсъдиха съвместни инициативи за оптимизиране на градската среда

Съюзът на архитектите в България и Община Бургас  обсъдиха съвместни инициативи за оптимизиране на градската среда

Председателят на Съюза на архитектите в България (САБ) арх. Петър Диков и председателят на бургаското дружество на САБ арх. Емил Бурулянов проведоха ползотворна среща с кмета Димитър Николов в сградата на Община Бургас. Предмет на срещата бе двете страни да препотвърдят подкрепата и сътрудничеството си по взаимните инициативи в полза на Бургас. Участие взеха и зам.-кмет инж. Чанка Коралска и арх. Тихомир Райчев – главен архитект на Община Бургас.Двете страни се съгласиха за важността да се поддържа осигурена проектна готовност, което спомага за по-успешното привличане на финансови ресурси и по-ефективно изпълнение.Акцент в срещата бяха възможностите за изграждане на буферни паркинги и нови етажни паркинги, които да намалят натоварването в централните части. Разисква се темата за обходите на града и тяхната жизнена важност и все по-съществената роля на вертикалните транспортни пътища през страната и гр. Бургас.Част от обсъдените общи културни дейности бяха традиционната изложба на бургаската архитектурна колегия „Архимория“, организирана от САБ, както и възможностите за реализиране на Архитектурен фестивал, мероприятия и специализирани работилници, насочени към Архитектура за деца и подрастващи. САБ и Община Бургас ще продължават своето активно сътрудничество в посока развитие на Бургас и популяризиране на Архитектурата като интересна, важна и притегателна за младите хора професия.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
4 Comments
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Пак нищо конкретно, статия с празни приказки

Anonymous

Ако сменим имената на главните герои,статията може да я отнесем към всеки друг

Anonymous

Алчни общинари направиха в почти целия град паркирането платено, да не говорим, че като отидеш до някоя болница престоя на паркирания автомобил е повече от 1ч. Само приказки ,че мислят за гражданите си.

Anonymous

Начева в затвора

4
0
Would love your thoughts, please comment.x