Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Тагарев пак избухна: С присъствието на съюзнически сили на наша територия гражданите могат да се чувстват защитени

Тагарев пак избухна: С присъствието на съюзнически сили на наша територия гражданите могат да се чувстват защитени

Най-значимата полза от присъствието на съюзнически сили на наша територия е, че българските гражданите могат да се чувстват по-сигурни и по-защитени. Това заявява министърът на отбраната Тодор Тагарев в писмен отговор до депутата от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Мирослав Иванов.

Дали обаче наистина е така? Вчера само два хеликоптера на НАТО кацнаха на летище Бургас. Това внесе смут в гражданите на морския град, които подадоха сигнали до медията ни и се питаха какво се случва. Оказа се, че въпросните вертолети идват на наша територия от Констанца (Румъния), за да участват в поредното учение на НАТО „Родопи 23“.

Нови бази на НАТО край Ямбол

Във връзка с поетите ангажименти от България като страна-домакин във войсковия район, който ще бъде избран за бъдещото разполагане на бойната група, се предвижда да бъдат изградени нови сгради и съоръжения, с цел разполагане на български и съюзни военни формирования. Това отговаря министърът на въпрос предвижда ли се трайно установяване на военни сили на НАТО на територията на област Ямбол и в частност в базите в с. Безмер и с. Кабиле и съответно в какви срокове се очаква това да се случи.

В съответствие с нормативните изисквания за настаняване, осигуряване, обслужване, водене на полеви занятия и учения с военнослужещите от състава на българските и съюзните многонационални формирования се планира изграждането на битови сгради, специални и спомагателни съоръжения. Предвижда се изграждане на паркова територия за съхранение и обслужване на машини. С тази модернизация ще бъдат осигурени по-добри условия за обучение, подготовка и настаняване на военнослужещите, което от своя страна би спомогнало за повишаване на привлекателността на военната професия сред младите хора, пише в отговора си Тагарев. 

Не така обаче мислят жителите на Ямболско, които създадоха електронна петиция именно срещу изграждането на военни бази на НАТО на територията на общината. Текстът към петицията гласи следното:

Не искаме Ямбол и областта да попада в зоната на повишен риск от потенциални военни действия! Не искаме риск за околната среда и въздуха, който е възможен от военните самолети и сухопътните бойни машини! Не искаме присъствие на НАТО-вски многонационални военни групи! Ние сме за мир, сигурност и чиста околна среда! За да ни чуят и да се съобразят с мнението на гражданите, подкрепете подписката – Ямбол НЕ иска бази на НАТО!

Според Тагарев, инвестициите в инфраструктурата ще имат положителен ефект върху местната икономика, чрез наемането на местни и регионални компании в процеса на строителството, поддръжката, снабдяването, както и други обслужващи функционирането на тези формирования дейности. Това ще изиска наемането на повече хора с подходяща квалификация, разкриване на допълнителни работни места и до намаляването на безработицата. Ще се повиши и паричната маса, която косвено ще се влива в местната и регионална икономика. По този начин ще бъдат подобрени условията за бизнес, което е предпоставка за икономически растеж и подобряване на жизнения стандарт, допълва министърът на отбраната. 

ДАЛИ? Да припомним какво се случи с полигон Ново село, където се настаниха американските военни:

  • На територията на базата официалния език е английският. Българският е втори и се ползва само като допълнителен, за да може местните аборигени, т. е. ние българите, да разбират какво им пишат по табелите техните господари.
  • В базата местните аборигени, т. е. ние българите, нямат никакъв достъп. На нейна територия е забранено всякакво снимане и това може до доведе до арест на всеки местен абориген, т. е. българин. Това важи както за цивилните, така и за военните местни аборигени, т. е. българи;
  • Американското знаме е сложено на първо място в базата, което е нормално, защото базата е със статут на американска територия, над която местните аборигени, т. е. ние българите, нямат никакви права. С други думи това вече не е част от България, а американски анклав, заграбил наша земя.
  •  На територията на базата важат само и единствено американските закони. Това също е нормално – все пак тя е със статут на американска територия и в нея законите на местните аборигени, т. е. ние българите, не важат по никакъв начин

Министър Тагарев може да посети най-близките до базата населени места и да разговаря с техните жители, за да се убеди как живота и бизнеса там „процъфтява“. Дали местните могат да си предлагат продукцията в чуждата база, дали чуждестранните военни ги посещават и правят оборот в магазинчетата. Как се е „подобрила“ инфраструктурата. Да не забравяма и нахлуването на американски войници в частна земеделска база по време на учение.

Военният министър обаче си знае неговата и по думите му, разполагането на многонационални военни формирования на територията на България, както и провеждането на съвместни тренировки и учения, ще се отрази положително и за издигане престижа на военната професия и ще повиши привлекателността и желанието за служба в редовете на Българската армия, добавя Тагарев.

Сроковете за пребиваване на съюзни военни формирования на българска територия във връзка с усиленото присъствие на НАТО в Югоизточния фланг на Алианса зависят от решенията, които се вземат на съюзно и национално ниво, посочва министърът. От отговора става ясно, че численият състав, въоръжението, бойната и спомагателна техника на многонационалната бойна група е класифицирана информация.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
1 Comment
най-стари
най-нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Това е просто бомба: сега правим се|кс няколко часа без почивка, твърд пенис, море от сперма и пенисът расте на дължина и дебелина. Сега всяко момиче ще се радва на вашия петел. Препоръчвам да го опитате, аз самият разбрах за това тук––> marketl.ink/tesyo

1
0
Would love your thoughts, please comment.x