Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Таксиджиите готвят нов удар за джоба ни

Таксиджиите готвят нов удар за джоба ни

Таксиметровите компании във Велико Търново настояват за увеличение на цените за превоз на пътници. В Общинския съвет са внесени предложения за поскъпване на услугата от 68 до 143 процента, съобщи БНР. 

В момента минимумът на дневната тарифа за километър във Велико Търново е 71 стотинки, а нощната е 82 стотинки, като максималните цени са съответно 1,20 лева и 1,40 лева на километър. Цените са от 7 години.

От таксиметровия бранш предлагат два варианта за актуализация на цените с максимално поскъпване до 1,19 лева на километър за дневна тарифа и 1,99 лева на километър за нощно пътуване.

13 таксиметрови компании внесоха във Великотърновския общински съвет искане за нови минимални и максимални цени на таксиметровия превоз на пътници.  

От бранша се мотивират за по-високите цени с увеличението на минималната работна заплата, с повишението на горивата, които са 20 % от разходите за таксиметров превоз, като най-съществено, близо 3 пъти, е постъпването на метана.

Искането за актуализиране на цените ще бъде обсъдено на предварителна среща между кмета на Велико Търново и политическите групи в Общинския съвет.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x