Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Изкуство > Тихомир Янакиев официално откри 12-то издание на Международния франкофонски фестивал „Солей“

Тихомир Янакиев официално откри 12-то издание на Международния франкофонски фестивал „Солей“

Снощи бе даден официален старт на франкофонския фестивал в Созопол, в който тази година участие взимат посолствата на Азербайджан, Албания, Гърция, Грузия, Португалия, Република Северна Македония, Румъния и Франция.

Организаторът на Фестивала, който се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, Александрина Исайлова от сцената на летен театър „Аполония“ благодари на всички приятели на „Солей“, които са дали всичко от себе си, за да се проведе той. Специални благодарности изказа към Тихомир Янакиев, а на Мария Вълчева от културния отдел връчи букет.

Ежегодната награда за особени заслуги бе връчена на Станислав Губеров, а за почетен директор на Фестивала, за вложената енергия и постигнатите резултати, свързани с паметника и изложбата на Гунаропулос, бе обявена арх. Радост Георгиева. „Наша е отговорността да пренесем във времето всички културни пластове на нашия красив град“, каза тя след като получи статуетката.

„Щастлив съм, че на откриването на 12-тото издание на Фестивала, двама наши съграждани носят почетните награди. Това показва, че ние созополчани имаме дух, който се е предавал през вековете като една традиция. Устойчив дух, който е културен носител и който се надявам да бъде съхранен във времето“, обърна се Тихомир Янакиев към присъстващите на официалната церемония. Той благодари на Александрина Исайлова за положения труд и обогатяването на културния живот на град Созопол, а и на цялата страна, след което официално откри 12-тото издание на Международния франкофонски фестивал „Солей“.

Вечерта продължи с музиката на магнетичната Йорданка Христова.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x