Информационен сайт „Днес България” търси да назначи журналист на постоянен трудов договор. Изисквания: висока езикова култура, добра компютърна грамотност, добра комуникативност, умения за работа в екип, амбициозност, отдаденост, лоялност, коректност. Документи изпращайте на имейл: dnesbulgaria@gmail.com
Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > Политика > Ти да видиш! Лидерът на „Възраждане“ тръгна на предсрочни избори

Ти да видиш! Лидерът на „Възраждане“ тръгна на предсрочни избори

Лидерът на наша парламентарно представена партия каза кога ще има предсрочни избори.
„Правителството е инсталирано от САЩ, за да изпълни няколко външнополитически задачи, а след това вероятно да послужи като бушон и по нататък да има избори. А те нещата отиват натам – на предсрочни избори през тази година…. Когато едно правителство очеизвадно не работи добре и всяко едно негово действие води до скандал, колкото по-скоро приключи този фарс, толкова по-добре, защото фарсът ще се изроди в трагедия“‘.

Това каза пред БНР Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“.

„Съмнявам се, че Слави Трифонов е разбрал тази седмица за намеренията на Кирил Петков за Северна Македония. За това нещо се говори още от края на миналата година. И то се говори толкова упорито, че беше даже свикан специален КСНС, който имаше за цел именно да закрепи българската позиция да не се вдига ветото за РСМ, докато не се изпълнят българските условия. Тази позиция не се е променила официално. Ако Трифонов имаше някакви сериозни намерения в посока защита на националния интерес, трябваше да каже това още в началото на годината, а не в тази седмица, когато две от партиите в управляващата коалиция си мерят влиянието по въпроса коя от тях да вземе поста председател в БНБ“, коментира той и категорично подчерта, че „Възраждане“ няма да подкрепи нито един от двамата кандидати за поста – Андрей Гюров и Любомир Каримански.

Костадинов подчерта, че партията му ще се противопоставя на решения на парламента, с които не е съгласна, с „максимално голям граждански натиск“.

По думите му 10 000 привърженици на „Възраждане“ са били пред Народното събрание на протестна демонстрация срещу евентуално оказване на българска военна помощ на Украйна.
Според лидера на „Възраждане“ НАТО „представлява заплаха за националната и териториална отбрана, цялост и сигурност на България“, защото след влизането на страната ни в Алианса три пъти е намалял отбранителният потенциал на страната ни, пише факти.бг.

Във връзка с българския кораб „Царевна“, който е в пристанището в Мариупол, Костадинов коментира, че ако той е на мястото на премиера Кирил Петков, би извикал посланика на Украйна, за да потърси през него връзка с украинските власти, които да помогнат за освобождаване на българските моряци:

„Веднага да се влезе в контакт с руската страна, за да настоява действията им да бъдат максимално премерени, за да не се допусне българите да станат жертва в този конфликт. Това трябва да стане веднага“.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x