Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779

Днес България

Винаги навреме

Това ли е последният мандат на кмета Димитър Николов? Вижте коментара на Бойко Борисов (ВИДЕО)

Димитър Николов и Йорданка Фандъкова няма да са кандидатите на ГЕРБ за кметове съответно на Бургас и София на местните избори през есента на 2023 г. Това стана ясно от изказване на Бойко Борисов днес в Пловдив, докато разглеждаше строеж на пречиствателна станция заедно с кмета на града Здравко Димитров. Запитан дали партията ще издигне отново Димитров за кмет, Борисов обясни, че двамата вече са се разбрали по този въпрос.

„Довършва си строежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София“, подхвърли Борисов пред местни медии, но темата не бе продължена.

Кметовете на двете общини – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, бяха отново заедно при рокадите в ръководството на ГЕРБ през май 2021 г. Двамата бяха сменени като зам.-председатели на партията от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът на Борисов за отстраняването им беше, че е по-добре те да се фокусират върху работата си като кметове.

Кметът на Бургас Димитър Николов е на поста неизменно от 2007 г. Фандъкова е кмет на Столична община от 2009 г., когато на частични кметски избори смени на този пост Борисов, който тогава стана министър-председател. Досега тя е спечелила редовните местни избори през 2011 г., 2015 г. и 2019 г.

Споделете тази новина във фейсбук
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x