Моля, подавайте сигнали на номер: 0896577779
17.07.2024

Днес България

Винаги навреме

Днес България > Blog > България > Тормозът чрез разпространение на лични данни на жени в чат групи

Тормозът чрез разпространение на лични данни на жени в чат групи

Десетки жени в България се оказват жертви на тормоз, след като техни лични данни, включително профилни снимки и телефонни номера, се разпространяват в скрити чатове в платформата Telegram. Тези данни се споделят без съгласието на жертвите, които след това стават обект на неприлични съобщения и обаждания. Ситуацията е нарастващ проблем, който засяга множество жени, които стават жертви на тази форма на онлайн тормоз.

Може да прочетете повече за нашата нова рубрика "10 гастрономически минути с Мая"  тук.

Жертвите на този тормоз търпят непрекъснато бомбардиране с неприлични съобщения и обаждания, като те са обявени за „леки“ и техните телефонни номера са разпространени сред хиляди потребители. Това не само че нарушава тяхният личен интегритет, но също така има сериозни психологически и емоционални последици за тях.

Мотивацията за тези действия се състои в желанието на извършителите да се чувстват важни и валидирани, чрез получаването на внимание от други потребители в онлайн средата. За някои от тях това е начин да компенсират своите комплекси и неуверености.

Въпреки анонимността, с която се опитват да се скрият извършителите, биха могли да бъдат идентифицирани и привлечени от правоприлагащите органи. Жертвите на тормоза призовават за контрол и действия от страна на отговорните органи, като подчертават важността на сътрудничеството с тях в борбата срещу този вид онлайн злоупотреби.

Споделете тази новина
0 0 votes
рейтинг
абонирай се
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x